Posted on

1 në 10 recetat e antibiotikëve dështojnë, sipas studimit të ri

1 në 10 recetat e antibiotikëve dështojnë, sipas studimit të ri

1 në 10 recetat e antibiotikëve dështojnë, sipas studimit të ri

Rezultatet e një studimi 20-vjeçar të botuar në BMJ zbulon se 1 në 10 nga të gjitha recetat e antibiotikëve nuk arrijnë të trajtojnë infeksionin. Kjo shënon një rritje të numrit të dështimeve të antibiotikëve, e cila po vazhdon të rritet.

Gjatë 20 viteve të fundit, ka pasur një rritje kaq të mprehtë të shtameve të mikrobeve që janë rezistente ndaj antibiotikëve që Organizata Botërore e Shëndetit e ka shpallur çështjen një krizë globale të shëndetit publik.

Përkundër kësaj, klinikët e kujdesit parësor rrallë raportojnë probleme të rezistencës ndaj antibiotikëve në praktikat e tyre.

"Të dy klinikët e kujdesit parësor dhe anëtarët e publikut zakonisht e konsiderojnë rezistencën e antibiotikëve si një problem që prek kryesisht pacientët në spital," shkruaj studiuesit pas studimit të ri, nga Universiteti Cardiff në Mbretërinë e Bashkuar.

Megjithëse shumë studime të mëparshme kanë vlerësuar rezistencën e antibiotikëve në spitale, sipas ekipit të Cardiff, ekspertët e dinë "praktikisht asgjë" për shpeshtësinë dhe modelin e rezistencës së antibiotikëve në kujdesin parësor.

Studimi i ri mblodhi të dhëna për nivelet e dështimit të trajtimit me antibiotikë në kujdesin parësor në Mbretërinë e Bashkuar. Studiuesit thonë se Mbretëria e Bashkuar është një nga vendet e pakta ku është e mundur të kesh të dhëna të përshtatshme për vlerësimin e dështimit të recetave të antibiotikëve, për shkak të mënyrës së regjistrimit të të dhënave në shërbimin e tij kombëtar shëndetësor. Të dhënat

u tërhoqën nga Datalink e Kërkimit të Praktikës Klinike, e cila ruan të dhënat e më shumë se 14 milion individëve, të marra nga 700 praktika të kujdesit parësor në të gjithë Mbretërinë e Bashkuar. > Infeksionet e traktit

 • Infeksionet e lëkurës dhe indeve të buta
 • Media akute otitis.
 • Rezultatet tregojnë se dështimet e përgjithshme të antibiotikëve u rritën nga 13.9% në 1991 në 15.4% në vitin 2012. Antibiotikët e përshkruar për të trajtuar bronkit, pneumoni dhe infeksione të tjera të traktit të ulët të frymëmarrjes u gjetën të jenë më pak të suksesshëm, duke treguar një shkallë të shtuar të dështimit të 35%.

  Gjatë gjithë periudhës së studimit, nivelet e dështimit të trajtimit për amoxicillin, penicilinën dhe flukloxacilin e antibiotikëve të përshkruar zakonisht mbetën nën 20%.

  Sidoqoftë, shkalla e dështimit të antibiotikëve që nuk përshkruhen normalisht pasi trajtimet e linjës së parë ishin rritur në mënyrë alarmante. Një shembull i kësaj rritje mund të vërehet në normat e dështimit të trimethoprim, që përdoret normalisht për të trajtuar infeksionet e traktit të sipërm të frymëmarrjes, të cilat ishin rritur 40% gjatë periudhës së trajtimit. Autori

  Prof. Craig Currie thotë se ekziston një lidhje e fortë midis rritjes së dështimit të trajtimit të antibiotikëve dhe një rritje të recetave. Nga 2002-2012, përqindja e infeksioneve që trajtohen me antibiotikë u rrit nga 60% në 65%. Kjo periudhë e 2002-2012 ishte gjithashtu kur ndodhi rritja më e madhe e niveleve të dështimit të antibiotikëve.

  "Këto episode të dështimit ishin më të habitshme kur antibiotiku i zgjedhur nuk u konsiderua zgjedhja e parë për gjendjen e trajtuar," thotë Prof. Currie. Ai shton:

  "Duke pasur parasysh mungesën e antibiotikëve të rinj që po zhvillohen, joefektiviteti në rritje i antibiotikëve të ofruar përmes kujdesit parësor është vërtet shqetësuese. Ekziston një perceptim i gabuar se rezistenca ndaj antibiotikëve është vetëm një rrezik për pacientët e shtruar në spital, por përdorimi i fundit i antibiotikëve në kujdesin parësor është faktori i vetëm më i rëndësishëm i rrezikut për një infeksion me një organizëm rezistent. Për më tepër, çfarë ndodh në ndikimet e kujdesit parësor në kujdesin spitalor dhe anasjelltas. "

  Kohët e fundit, Medical News sot zhvilloi një veçori të vëmendjes mbi rezistencën e antibiotikëve, ku ne kërkuam ekspertë në çfarë mase është bërë një kërcënim global për shëndetin publik.

  • Shëndeti publik
  • Sëmundjet infektive/bakteret/viruset
  • Kujdesi parësor

  bioprinter 3-D prodhon lëkurën funksionale të njeriut ‘të përshtatshme për transplantim’

  Studiuesit në Spanjë raportojnë se ata kanë zhvilluar një bioprinter 3-D të aftë për të prodhuar lëkurë njerëzore që është e përshtatshme për transplantim në pacientë, ose Për testimin e ilaçeve dhe kozmetikës. Shtypja është një teknologji e re në zhvillim me aplikacione në shumë fusha. Në mjekësi, për shembull, disa grupe në të gjithë botën po eksplorojnë mënyra për të përdorur shtypjen 3-D për të rritur indet komplekse dhe organet e trupit të njeriut.

  Një grup ka krijuar me sukses një vesh njerëzor, ndërsa një tjetër po funksionon në indin e kockave të shtypjes 3-D. . Kjo metodë, megjithatë, mund të duhen 3 javë për të prodhuar sasinë e lëkurës që kërkohet për të mbuluar një djegie të gjerë ose plagë të madhe. Pengesë tjetër është se pjesa më e madhe e procesit kryhet me dorë. Ata zhvilluan gjeneruan një zonë të madhe (100 x 100 centimetra) të lëkurës në nën 35 minuta – përfshirë 30 minutat "të kërkuara për gelacionin e fibrinës."

  në vend të fishekëve të bojrave me ngjyrë të lidhur normalisht me shtypjen, të Bioprinter 3-D përdor përbërës biologjikë. Ekspertët thonë se këto "bio-inks" janë çelësi i shtypjes së suksesshme 3-D të indeve njerëzore dhe organeve. Ekipi nga Spanja ka zhvilluar gjeneron dy shtresa të lëkurës: epidermë dhe dermis. Pastaj, ajo shtyp dermis më të thellë, më të trashë, të kompletuar me fibroblaste që bëjnë kolagjen (proteina që i jep lëkurës forcën dhe elasticitetin e saj). Marañón dhe Universidad Comptusense de Madrid, vëren:

  "Të dish të përziesh përbërësit biologjikë, në cilat kushte për të punuar me ta në mënyrë që qelizat të mos përkeqësohen, dhe si të depozitojnë saktë produktin është kritike është kritike është kritike në sistem. "

  Një kompjuter kontrollon procesin e bioprinting në mënyrë që të depozitojë saktësisht bio-inks në një shtrat të shtypur për të bërë lëkurën. ‘

  Studiuesit kryen dy lloje provash në lëkurë: një në tubat e provës dhe tjetri-për të provuar për efekte më afatgjata në një kafshë të gjallë-pas transplantimit në minj imunodeficient. Ata shënojnë rezultatet:

  "Në të dy rastet, lëkura e gjeneruar ishte shumë e ngjashme me lëkurën e njeriut dhe, për më tepër, ajo ishte e padallueshme nga ekuivalentët e dyfishtë të dermo-epidermës, të punuar me dorë në laboratorët tanë."

  Ekipi sheh dy aplikime për teknikën e re. Njëra është të prodhoni lëkurë jo specifike të personave nga një stok qelizash në një shkallë të gjerë për kërkime dhe testim laboratorik të kozmetikës dhe ilaçeve. Tjetri është të prodhojë lëkurë specifike për personat duke përdorur qeliza nga pacientë individualë për të trajtuar djegiet dhe plagët e tjera. Studiuesit vërejnë se, ndryshe nga metodat e tjera, ai nuk përdor kolagjenin e kafshëve. Ata janë të licencuar në Grupin Biodan, një firmë private bioengineering spanjolle që po komeralizon teknologjinë. Të dy Ciemat dhe Biodan bashkëpunuan në studim. > Alfredo Brisac, CEO i Biodan Group

  Bioprinter 3-D është paraqitur për miratim nga rregullatorë të ndryshëm evropianë. Miratimi është i nevojshëm për të siguruar që lëkura e shtypur është e përshtatshme për transplantim në pacientët me djegie dhe kushte të tjera të lëkurës. >

  Videoja e mëposhtme (në spanjisht me titra në anglisht) nga UC3M demonstron bioprinterin e ri 3-D. UL>

 • Inovacioni Mjekësor
 • Biologjia/Biokimi
 • Transplantimet/Donacionet e Organeve
 • Lajmet Mjekësore Sot ka udhëzime të rrepta ndihmuese dhe tërheq vetëm nga shikimi i kolegëve Studime, institucione kërkimore akademike dhe revista mjekësore dhe shoqata. Ne shmangim përdorimin e referencave terciare. Ne i lidhim burimet parësore – përfshirë studimet, referencat shkencore dhe statistikat – brenda secilit artikull dhe gjithashtu i rendisim ato në seksionin e burimeve në fund të artikujve tanë. Ju mund të mësoni më shumë rreth asaj se si ne sigurojmë që përmbajtja jonë është e saktë dhe aktuale duke lexuar politikën tonë editoriale

  .

  Struktura e kockave të shtypura 3D lejon rigjenerimin e indeve

  Shtypja 3D tani mund të ndihmojë kockën njerëzore që i është nënshtruar dëmtimit të madh të indeve për të rigjeneruar, sipas hulumtimit të paraqitur në 19 janar 2016, në "Shtypja për The Konferenca e ardhshme ”, e cila u zhvillua në Institutin e Fizikës në Londër, MB. e dukshme në rrjedhën kryesore.

  Dizajnerët kanë përdorur teknika të shtypjes 3D për të krijuar një larmi artikujsh, nga bizhuteri deri tek çizmet e individualizuara të futbollit dhe madje edhe një orë gjyshi. Një grup aktualisht është duke punuar për të bërë një krah të aeroplanit.

  Bota mjekësore ka shpresa të mëdha për shtypjen 3D. Lajmet Mjekësore sot kanë raportuar tashmë për përdorimin e teknologjisë 3D për të bërë një pjesë të një sternum që kirurgët futën me sukses në një pacient me kancer.

  Pacientët që i nënshtrohen trajtimit të kancerit ose që përjetojnë një frakturë të madhe përballen me humbjen e një vëllimi të madh të indeve të kockave. Zëvendësuesit sintetikë të kockave mund të përdoren për të zëvendësuar materialin e humbur, por bërja e këtyre mjaft e ashpër për punën mund të jetë një sfidë.

  Ura e përkohshme do të ndihmojë pacientët pas trajtimit të kancerit dhe frakturave

  Manolis Papastavrou, të modelit të Universitetit të Nottingham Trent për Grupin e Kërkimit të Shëndetit dhe Mirëqenies, në Nottingham, UK, po kontrollon mikrostrukturën e A https://harmoniqhealth.com/al/ Skela e kockave të shtypura 3D.

  Struktura siguron një urë të përkohshme që lejon rigjenerimin e indeve natyrore. Mund të bëhet që të përputhet me madhësinë e saktë të madhësisë dhe formës së individit, bazuar në të dhënat e imazhit mjekësor. Të qenit poroz do të thotë që rrjedha e gjakut dhe rritja e qelizave mund të ndodhë. Mund të shpërndahet ndërsa pacienti rikuperohet dhe indet e reja e zëvendësojnë atë.

  Studiuesit studiuan se si rritja e kristaleve në temperaturat nën-zero mund të përdoret së bashku me teknikat e shtypjes 3D për të strukturuar një material me urdhëra të ndryshme të madhësisë. Ata synonin të imitonin strukturat që ekzistojnë në materialet biologjike.

  Ekipi beson se kombinimi i shtypjes 3D me ngrirjen do të mundësojë një prodhim më të shpejtë, më ekonomik të pajisjeve mjekësore.

  Z. Papastavrou, një kandidat për doktoratë, shpjegon se struktura e një materiali, nga molekulari deri në nivelin makro, ndikon në ashpërsinë. Poroziteti normalisht do të dobësonte një material, por teknologjia aktuale është në gjendje ta kapërcejë atë.

  Aplikimet e ardhshme: Implantet dhe kontrolli i lëshimit të drogës

  Prof. Breedon, i Universitetit të Nottingham, i cili ndihmoi të mbikëqyrë hulumtimin, e quan atë "një hap të vërtetë përpara", sepse demonstron se si 3D Shtypja mund të përmirësojë biomaterialet pa pasur nevojë për të arritur rezolucion të lartë.

  Manipulimi i rritjes së kristaleve në një material të shtypur 3D bën të mundur përmirësimin e mikrostrukturave të skelave të kockave. Kjo do t’i bëjë ata më të fortë dhe mund t’i ndihmojë njerëzit të shërohen më shpejt pas një sëmundjeje të madhe ose dëmtim.

  Studiuesit i thanë lajmeve mjekësore sot se nuk ka ndodhur ende studime klinike, pasi ekipi është ende duke punuar në përmirësimin e vetive mekanike të skelave.

  Për sa i përket vendit ku është teknologjia për momentin, ata na thanë:

  "Materiali i përdorur (fosfati beta-tricalcium) është provuar të shfaqë vetitë e duhura biologjike. Procesi është ende në zhvillim, hapi tjetër është infiltrimi i kësaj strukture shumë poroze me një polimer për të krijuar një bio-kompozitë të fortë. Hulumtimi demonstron konceptin e ndërthurjes së shtypjes 3D me teknikat e tjera konvencionale të trillimit të skelave (ngrirja në këtë rast) për të marrë veçori shumë të shkëlqyera mikro-strukturore. Ne besojmë se do të duhen 5-10 vjet të tjerë që kjo teknologji të përdoret në një mjedis klinik. "

  Studiuesit gjithashtu i thanë MNT se teknologjia mund të përdoret në lëshimin e kontrolluar të drogës. Aftësia për të përshtatur nivelin e mikro-porozitetit e bën atë një kandidat të mirë për këtë funksion. "Duke kontrolluar shkallën e ngrirjes në zona të ndryshme të një pjese të shtypur," thanë ata, "është e mundur të merren gradientë poroziteti, me pore gradualisht më të vogla drejt sipërfaqes së saj të jashtme."

  Z. Papastavrou shton se implantet ortopedike metalike mund të zëvendësohen me skela kockore në materiale që mund të prishen nga trupi.

  MNT kohët e fundit raportoi se kirurgët përdorën modele 3D për të rritur sigurinë e operacionit në të cilin ata transplantuan veshkën e babait në vajzën e tij.

  • Inovacioni Mjekësor
  • Bones/Orthopedics
  • Pajisjet mjekësore/Diagnostics

  teknika e veshkave të shtypura 3D mundëson transplantimin për 2-vjeçarin

  Një veshkë e rritur është transplantuar në një fëmijë me ndihmën e teknikave të shtypjes 3D, thotë një raport nga Guy’s dhe St Thomas ‘In London, Britani e Madhe.

  Fondacioni Kombëtar i Veshkave shpjegon se sëmundja kronike e veshkave (CKD) përfshin një numër kushtesh, dhe gjithashtu ka shkaqe të ndryshme, më të zakonshmet janë diabeti dhe presioni i lartë i gjakut. Nëse veshkat dështojnë, nevojitet një transplantim ose dializë e rregullt për ta mbajtur pacientin gjallë.

  Lucy Boucher kishte dështim të zemrës kur ajo ishte fëmijë, si rezultat i një rrahje zemre anormale të shpejtë, e njohur edhe si takikardia supraventrikulare.

  Ajo kishte bërë operacion për gjendjen e saj të zemrës, por mungesa e oksigjenit kishte shkaktuar dështim të veshkave, që do të thoshte se ajo kishte nevojë për dializë tre herë në javë, potencialisht për pjesën tjetër të jetës së saj.

  Tani, ekspertët kanë qenë në gjendje të kryejnë një transplantim në Spitalin e Madh të Rrugës Ormond në Londër, duke përdorur një veshkë të dhuruar nga babai i saj Chris, me mbështetjen e teknologjisë së shtypjes 3D.

  Një printer 3D u përdor për të krijuar modele të veshkave të Chris dhe barkut të Lucy. Këto mundësuan që kirurgët të planifikonin me saktësi operacionin shumë kompleks, në mënyrë që të minimizojnë rreziqet.

  Ishte hera e parë që shtypja 3D ishte përdorur për të mbështetur operacionin e transplantit të veshkave nga një donator i rritur për një marrës të fëmijës.

  Shtypja 3D rrit sigurinë e procedurave kirurgjikale

  Printeri 3D ka përdorur matjet e mbledhura përmes skanimeve CT dhe MRI për të prodhuar një model plastik të lëngshëm, i cili u formua nën dritën ultravjollcë për të riprodhuar madhësinë e saktë dhe densiteti i pjesëve të trupit.